У Росії вбили відомого кримінального авторитета

Середа, 16 січня 2013, 15:31

У центрі Москви вбито кримінального авторитета Аслана Усояна, він же Дід Хасан.

Невідомі розстріляли його з снайперської гвинтівки з оптичним прицілом у момент, коли він виходив з ресторану "Каретний двір" на Кухарський вулиці, передає "Інтерфакс".

Охоронці 75-річного Діда Хасана відразу після замаху доставили його з вогнепальними пораненнями живота в стані коми до Боткінської лікарні, де Усоян помер від отриманих поранень.

В результаті замаху на Усояна була поранена також працівниця ресторану.

Реклама:

Слідство розглядає різні версії вбивства Усояна, в тому числі його діяльність в кримінальному світі.

На життя Усояна робили замах неодноразово, востаннє у вересні 2010 року.

Однією з пріоритетних версій вбивства Усояна є протистояння кримінальних угруповань.

"Перше, що спадає на думку у зв'язку із замахом на Усояна - протистояння різних злочинних угруповань", - заявило джерело в правоохоронних органах.

На його думку, вбивство Діда Хасана може бути чревате активізацією різних кримінальних структур і загостренням конфліктів між ними.

Замах, вчинений у 2010 році на Тверській вулиці, в поліції пов'язували зі смертю відомого злодія в законі В'ячеслава Іванькова на прізвисько "Япончик", померлого після поранення в липні 2009 року.

"Обидва вбивства носять яскраво виражений замовний характер", - сказало тоді джерело, додавши, що "в обох випадках кілер був професіоналом високого класу".

Як стверджують у правоохоронних органах, і "Дід Хасан", і "Япончик" раніше вступили в конфлікт з кланом "злодіїв у законі", очолюваним вихідцями з Грузії.

За даними джерела, "Дід Хасан" присягнувся помститися за убитого в 2009 році "Япончика".

"У результаті в Іспанії і Франції були здійснені замовні вбивства осіб, причетних до протиборства злодійського клану, а лідер цього клану - Таріел Оніані був заарештований у Підмосков'ї і звинувачений у вимаганні", - відзначив співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!