"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Освітяни закуповують дорогущий газ по 842 долари

Вівторок, 15 січня 2013, 09:41

Низка відділів освіти райдержадміністрацій Одеської області уклали угоди на постачання природного газу по цінам, які значно перевищують звичайний рівень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Загальна вартість укладених угод становила 5,97 млн гривень.

Як зазначається у повідомленні, найдорожче обійшовся газ Петрівській селищній раді Іванівського району: 49,6 тис м3 придбали за 334 тис гривень. Тобто по 6,734 гривень, або 842 долари за тисячу кубів.

Реклама:

В цьому ж районі за ціною 766 доларів за тисячу кубометрів придбали газ відділи освіти та культури і туризму Іванівської РДА, а також п’ять сільрад - Іванівська, Радісненська, Благоєвська, Червонознам’янська та Коноплянська. Ці угоди було укладено з Іванівським УЕГГ "Одесагаз".

Лише відділ освіти Ізмаїльської міськради придбав газ напряму в "Одесагаз" за ціною 589 доларів за м3.

Президентом ПАТ "Одесагаз" є Ігор Учитель, депутат Одеської облради від Партії регіонів. В облраді він очолює постійну комісію з питань ЖКГ, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження.

Комунальні та державні установи від початку року замовляють газ в середньому по 500-600 доларів.

Нагадаємо, що Нацкомісія з регулювання енергетики затвердила на 2013 рік граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій на рівні 3,509 тис гривень (близько 438 доларів) за 1 тис куб. м без урахування ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: