Міністерство доходів та зборів візьметься за тіньову економіку

Четвер, 10 січня 2013, 19:29

Першочерговим завданням перед співробітниками міністерства доходів та зборів є підвищення ефективності системи протидії тіньовому сектору економіки.

Про це заявив міністр доходів та зборів Олександр Клименко під час спільної відео-наради з керівниками усіх регіональних підрозділів і центрального апарату податкової та митної служб, передає прес-служба відомства.

"Завдяки об’єднанню наших баз даних ми в режимі реального часу зможемо відслідковувати весь процес проходження імпортованого товару - від кордону до покупця. Спільно ми повинні забезпечити  "чистоту" декларування - повний контроль за тим, який саме товар перетинає кордон і яким чином він оформлений за документами", - підкреслив Клименко.

За його словами, у розпорядженні міністерства є ефективні інструменти для посилення боротьби із контрабандою та податковими ямами.

Реклама:

"Зростання  платежів  до бюджету повинно бути досягнуте  завдяки нашій інтеграції та операціональному співробітництву, і в  жодному разі -  не за рахунок тиску на бізнес" , - сказав Клименко.

Міністр наголосив на важливості спільного контролю податківців та митників  за експортними цінами, необхідності інвентаризації митних складів.

На нараді також було поставлене завдання розробити ефективну систему протидії корупції та мінімізації людського фактору в процесі адміністрування податків та митних зборів.

При цьому, за словами Клименко,  процес утворення нового відомства не повинен відобразитися на поточній діяльності податкової та митної служби і створити жодних труднощів для платників податків.

"Наші поточні завдання - розвиток сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, наповнення бюджету - залишаються у нашій сфері компетенції, і реорганізація аж ніяк не відміняє реалізації раніше запланованих заходів за цими напрямами", - підкреслив міністр МДЗ.

Нагадаємо, що указом президента від 24 грудня утворено міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби та Державної митної служби, поклавши на міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: