Microsoft програла судову апеляцію у Китаї

Четвер, 10 січня 2013, 13:07

Корпорація Microsoft програла в Китаї трирічний судовий процес.

Про це йдеться у рішенні пекінського суду, передає CyberSecurity.

Як повідомляє видання, в листопаді 2009 року Верховний народний суд Пекіна вже виніс рішення про те що Microsoft порушила права Zhohgyi на китайські шрифти, проте тоді в американській компанії не погодилися з рішенням судді.

"Ми поважаємо рішення суду, але продовжуємо вважати, що наші ліцензійні угоди з Zhongyi надають нам постійні права на зазначені шрифти", - заявили в Microsoft.

Реклама:

Судовий розгляд у Китаї у Microsoft має рекордно тривалу історію.

Компанії вперше уклали ліцензійну угоду ще відносно Windows 95 і з тих пір оцінки сторін на використання шрифтів розійшлися.

У китайській компанії вважають, що дозволили використання шрифтів тільки для Windows 95, тоді як в Microsoft говорять, що угода носить дочасний характер.

"Microsoft на протязі 15 років не сплачувала за використання Zhengma в операційній системі Windows. Останній платіж був в 1998 році, коли компанія оплатила ліцензування в Windows 95", - говорить генеральний менеджер Zhongyi Лан Деканг.

У свою чергу в корпорації Microsoft говорять, що для їх клієнтів суперечка з китайською компанією вже нічого не значить, так як зазначена система шрифтів не використовується ні в одній з нині підтримуваних Windows.

Останньою ОС з використанням китайських шрифтів була XP.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: