Церкву, де Янукович покладе квіти, терміново "підлатають"

Вівторок, 25 грудня 2012, 14:55

Воскресеньский храм Київо-Печерської лаври почали ремонтувати напередодні покладання квітів високопосадовцями.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Так національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник 20 грудня уклав угоду з ПП "АСМ-Максимум" на першочергові протиаварійні роботи щодо комплексу споруд Воскресенського храму вартістю 2,19 млн гривень.

Вже до кінця грудня потрібно влаштувати підтримуючі конструкцію даху в будинку настоятеля, на фасаді якого наявні вертикальні тріщини, підсилити віконні перемички, замінити покрівлю даху в сучасній прибудові, підсилити фундаменти Північної та Західної брам.

Реклама:

Крім того, шпиль Північної брами має нахил від осі вертикалі в північному напрямку, позолота хрестів визначена експертами як незадовільна.

В конкурсній документації повідомляється, що окрім незадовільного стану споруд є ще одна причина для термінового ремонту.

"Оскільки біля комплексу споруд храму розташований меморіал вшанування воїнів, загиблих у бойових діях у Афганістані, який щорічно відвідують високопосадовці, приведення храму та прилеглих до нього споруд до належного стану є нагальною потребою", - йдеться в технічному завданні.

Рішення про ремонт Воскресенського (Афганського) храму по вул. Лаврська, 17 в Києві було прийнято в лютому на засідання за участі прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Кошти на ремонт виділено з держбюджету по лінії Міністерства культури.

Як відомо, Янукович і інші високопосадовці 15 лютого 2012 року поклали квіти до Меморіального комплексу загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Після цього уряд вирішив ремонтувати церкву, яка знаходиться поряд з ритуальним місцем.

ПП "АСМ-Максимум" зі статутним капіталом у 1 тисячу гривень зареєстровано на Валентина Панченка з Черкаської області.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!