"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов закриває аглофабрику "Азовсталі"

Четвер, 20 грудня 2012, 15:12

"Метінвест" ухвалив остаточне рішення законсервувати аглофабрику "Азовсталі" і реконструювати фабрику на "ММК ім. Ілліча".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Метінвесту.

Згідно з повідомленням, група Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, представила робочій групі при міській раді Маріуполя рішення по аглофабриці металургійних комбінатів "Азовсталь" та Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча.

В рамках відкритого діалогу, спрямованого на пошук шляхів вирішення екологічних проблем, "Метінвест" представив на обговорення громадськості наступне рішення, підтримане акціонерами групи:

Реклама:

- законсервувати аглофабрику "Азовсталі" і перенести виробництво агломерату на аглофабрику ММК ім. Ілліча.

- розпочати реконструкцію аглофабрики ММК ім. Ілліча для досягнення найвищих екологічних нормативів.

У разі, якщо екстрені технологічні обставини зажадають розконсервувати аглофабрику "Азовсталі", прийняти таке рішення тільки після консультацій з громадськістю Маріуполя.

Як повідомляється, витрати для реалізації рішення щодо перенесення агломераційного виробництва з "Азовсталі" на ММК імені Ілліча склала 59 млн доларів на рік.

"Орієнтовна вартість проекту з реконструкції аглофабрики ММК імені Ілліча складе більше 300 млн доларів", - говориться в повідомленні.

За попередніми оцінками фахівців реконструкція аглофабрики ММК імені Ілліча буде завершена протягом 6-8 років.

"Рішення про консервацію аглофабрики "Азовсталі" і початку реконструкції аглофабрики ММК імені Ілліча прийняті в першу чергу, виходячи з інтересів мешканців Маріуполя. Вони узгоджувалися з акціонерами та підтримані ними, як найбільш оптимальні з точки зору інтересів суспільства. Це конкретний крок на шляху нормалізації екологічної обстановки в місті в рамках довгострокової інвестиційної програми на меткомбінатах Метінвесту в Маріуполі", - зазначив генеральний директор Метінвесту Ігор Сирий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: