Столичні комунальники накосять амброзії на 2 мільйони

Вівторок, 18 грудня 2012, 20:54

Ритуальна служба спеціалізоване КП "Спецкомбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" 10 грудня уклало угоду з КП КМДА "Київкомунсервіс" на утилізацію небезпечних рослин на території міських кладовищ.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди склала 1,9 млн гривень.

Як зазначається у повідомленні, о кінця наступного року "Київкомунсервіс" повинен здійснювати екологічно безпечне збирання, утилізацію, знешкодження і захоронення відходів.

Реклама:

У тому числі йдеться про утилізацію небезпечних рослинних відходів, таких як амброзія та окремі види карантинних та адвентивних рослин, що викликають біологічне забруднення. Пилок амброзії полинної викликає алергічні захворювання.

"Кошти виділили на прибирання 26 міських кладовищ. Обсяг відходів, які планують утилізувати, – 41,33 тис м3", - йдеться у повідомленні.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника". Відповідно до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою КМУ в 2008 року, власники або балансоутримувачі житлових будинків, земельних ділянок укладають договори з особою, яка визначена виконавцем вищезгаданих послуг на конкурсних засадах у порядку, встановленому КМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!