"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна заробила на експорті круп 12,2 мільйона

Понеділок, 17 грудня 2012, 20:16

Україна за січень-жовтень 2012 року експортувала майже 30 тис т круп на суму 12,2 млн доларів. 

Про це повідомив в.о.міністра аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.

За словами Присяжнюка, за 10 місяців 2012 р. в Україні вироблено 239,5 тис т круп, що майже на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року. 

"Крупи є традиційним для українців харчовим продуктом, багатим на клітковину, мінеральні речовини та вітаміни, хоча останніми роками спостерігається певне зменшення частки круп у раціоні наших громадян. Однак обсяги виробництва круп не лише дозволяють задовольнити попит на внутрішньому ринку, а й збільшити їх експорт. Так, у січні-жовтні 2012 року вітчизняні підприємства виробили 239,5 тис т круп, що майже на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Чиновник поінформував, що серед найбільш вживаних українцями круп найбільше було вироблено гречаної крупи - 50,5 тисячі тонн, рису - 29,4 тис тонн, та пшоняних круп - 11,7 тис тонн.

Також Присяжнюк відзначив активну динаміку експорту круп'яних виробів у цьому році.

"За 10 місяців 2012 року Україна експортувала майже 30 тис тонн круп на загальну суму 12,2 млн доларів. Варто зазначити, що цьогоріч найбільше закупили українських круп Росія - 15 тис тонн, Білорусь - 3,9 тис тонн, Молдова - 3,2 тис тонн та Азербайджан - 1,3 тис тонн", - додав Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!