Міністр ЖКГ запевняє, що тарифи і не думають підіймати

Субота, 1 грудня 2012, 11:09

Питання про підняття тарифів на житлово-комунальні послуги наразі не стоїть.

Про це заявив міністр регіонального розвитку й ЖКГ Анатолій Близнюк в ефірі 5 каналу.

Відповідаючи на питання, щодо того, що після виборів обов’язково зростуть тарифи на ЖКГ, екс-міністр заявив: "Не так. Так, як ви спитали, то не так. Ні один урядовець не казав, що треба от зараз підвищувати тарифи".

"За рахунок чого держава компенсує? За рахунок того ж бюджету, за рахунок тих же людей, які сплачують. Це ми повинні теж розуміти. Але ціна на газ, яка є, і ким вона була підписана, це ж усі знають, але забувають… То давайте повернемося туди і скажемо, якщо ціна піднялася на 3,5 рази, то, як кажуть, в собівартості вона закладена?", - зазначив Близнюк.

Реклама:

"Вона (ціна на газ) піднялась тоді, а тарифи не піднімалися. Тому не уряд, а МВФ каже про те, що однією головною умовою є підняття тарифів. Але Україна не співпрацює, нажаль, з МВФ. Чому? Тому що не підіймає тарифи", - уточнив міністр.

"Тому зараз питання про підняття тарифів не стоїть. З позиції Кабінету Міністрів", - запевнив він.

Близнюк, який написав заяву про звільнення з посади міністра у зв’язку з обранням народним депутатом, запевнив, що буде опікуватися ЖКГ і у Верховній Раді.

"І робота в Верховній Раді це теж робота законотворча і треба бачити всю державу, із урахуванням проблематики, яка є в системі житлово-комунального господарства. Можливо, я буду працювати у комітеті по місцевому самоврядуванню, або житлово-комунального господарства, і вирішувати ті ж питання", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: