Греція на фоні протестів затвердила жорсткі заходи економії

Четвер, 8 листопада 2012, 10:24

Парламент Греції ввечері 7 листопада затвердив новий пакет заходів бюджетної економії, що передбачає урізання витрат на 18,5 мільярда євро.

Про це передає "Лєнта.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

План, схвалений депутатами, повинен вступити в дію до 2016 року.

Він припускає підвищення пенсійного віку до 67 років, скасування низки соціальних пільг і зниження мінімальної зарплати в держсекторі.

Реклама:

Прийняття подібного пакету заходів економії - ключова умова, висунута Греції міжнародними кредиторами для надання чергового фінансового траншу в розмірі 31,5 мільярда євро.

Обговорення та голосування за пакет заходів бюджетної економії проходило в парламенті на тлі масових акцій протесту, проведених 7 листопада в Афінах та інших містах Греції.

В Афінах демонстрація проти заходів бюджетної економії, участь в якій взяли не менше 70 тисяч чоловік, переросла в зіткнення з поліцією.

Демонстранти спробували прорватися в будівлю парламенту і закидали поліцейських пляшками із запальною сумішшю.

Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Греція впродовж останніх п'яти років регулярно опиняється на межі дефолту.

Міжнародні кредитори надали Греції кілька траншів фінансової допомоги, однак нормалізувати ситуацію в економіці країни поки так і не вдалося.

В обмін на допомогу кредитори вимагають від влади Греції вживати заходів жорсткої бюджетної економії, які вкрай непопулярні серед населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: