У "іспанському" скандалі з LNG-терміналом винні технічні неув'язки

Середа, 28 листопада 2012, 09:15

Причиною оприлюдненої інформації, про те, що іспанська компанія Gas Natural Fenosa заперечує свою участь у проекті LNG-термінал, є технічні неув'язки.

Про це заявив голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Я досі сподіваюся, що причиною оприлюдненої в ЗМІ інформації є технічні неув'язки. Зараз ми проводимо відповідні консультації", - зазначив Какськів.

"Але якщо Gas Natural Fenosa дійсно прийняла рішення не брати участь у проекті, то ми з повагою поставимося до нього, оскільки розуміємо, що воно могло бути прийняте в умовах зрозумілого тиску", - сказав він.

Реклама:

Зокрема, Каськів зазначив, що Держінвестпроект має на руках підписаний текст угоди.

"В інтернеті розміщена недостовірна інформація, що компанія Gas Natural Fenosa "нічого не знає про цей проект", оскільки саме підрозділ Gas Natural Fenosa Engineering (Socoin) здійснював розробку ТЕО проекту", - сказав він.

Нагадаємо, іспанська компанія Gas Natural Fenosa, про участь якої в будівництві LNG-терміналу в Україні повідомили 26 листопада в Києві, 27 листопада спростувала такі наміри.

Як відомо, проект покликаний диверсифікувати постачання газу і зменшити залежність України від російського палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!