У Пінчука похвалилися закриттям мартенівського цеху

Четвер, 15 листопада 2012, 11:23

14 листопада на "Інтерпайп НТЗ" пройшла остання плавка сталі в мартенівській печі.

Про це повідомляють "Дніпропетровськ. Коментарі".

Згідно з повідомленням,  тепер забезпечувати підприємство сталевою заготівлею для труб і коліс буде виключно електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп сталь".

"На момент закриття мартена в цеху працювало близько 300 осіб, при цьому з початку 2012 року їх було 500", - пише видання.

Реклама:

За словами голови правління "Інтерпайп НТЗ" Андрія Кроткова, близько150-170 чоловік висловили згоду перейти на роботу в інші підрозділи, у відношенні цих людей буде програма перекваліфікації, тому що більшість професій в мартенівському цеху унікальні.

"На жаль, велика частина людей вирішила покинути завод і цех. Вони сподіваються влаштуватися за тими ж спеціальностями на інші підприємства. Але я думаю, що влітку частина працівників до нас повернеться і ми готові їх прийняти", - сказав Коротков.

Мартенівське виробництво на "Інтерпайп НТЗ" було запущено в 1931 році. Після закриття мартенівського виробництва на "Інтерпайп НТЗ" в Україні залишиться ще 5 мартенівських цехів.

Як відомо, до складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", ЗАТ "Інтерпайп Ніко-Тьюб" і ЗАТ "Інтерпайп трубна компанія".

Компанія підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку і членам його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: