У "Київводоканалі" кажуть, що столиця на межі екологічної катастрофи

Четвер, 1 листопада 2012, 20:42

"Київводоканал" висловлює стурбованість у зв'язку з катастрофічною ситуацією, що склалася в Святошинському районі столиці.

Про це йдеться у повідомленні підприємства, передає "ЛігаБізнесінформ".

У "Київводоканалі" зазначили, що через те, що кияни засмітили каналізаційні колектори побутовими відходами, може зупинитися каналізаційна насосна станція Ново-Святошинська.

На думку підприємства, це "призведе до екологічної катастрофи через викид стоків у річку Нивки з подальшим попаданням нечистот в річку Ірпінь і в Дніпро вище водозабору Дніпровської водопровідної станції, яка подає питну воду на правий берег Києва".

Реклама:

За останні три тижні сильно збільшилися викиди сміття в каналізацію на території третього району каналізаційних мереж, обслуговуючого Святошинський, частину Шевченківського та Солом'янського районів.

Щодня бригади фахівців 30-40 разів виїжджають очищати колектори.

"Сміття надходить з житлових забудов всього Святошинського району. Жителі столичних будинків кидають сміття в каналізацію, не замислюючись над наслідками", - відзначають експерти.

"Підприємство вперше так гостро зіткнулося з такою проблемою. Каналізаційні колектори, які повинні відводити тільки стічні води, перетворилися на сміттєпровід", - заявив начальник управління експлуатації каналізаційних мереж насосних станцій "Київводоканалу" Микола Герлянд.

У компанії підкреслюють, що знають, що в багатьох багатоповерхівках не працюють сміттєпроводи, однак спускати сміття в унітази не радять.

"Зупинка роботи КНС Ново-Святошинська більш, ніж на 23 хвилини, може призвести до викиду значних обсягів стоків на поверхню і попаданню їх у водойми. Екологічна катастрофа поруч з нами, вона реальна", - підсумовують в "Київводоканалі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: