"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Борг Києва за теплову енергію досяг мільярда гривень

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 16:54

На 1 жовтня 2012 року борги всіх споживачів за теплову енергію перед "Київенерго" становлять 1,28 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За даними "Київенерго", найбільші борги мають ЖЕКи - 892,4 млн гривень. Борги ЖБК та ОСББ становлять 73,8 млн гривень, установ та організацій, що фінансуються з держбюджету, - 17,9 млн гривень, з міськбюджету - 7,8 млн гривень, з райбюджетів - 16,5 млн гривень, промислових підприємств - 56,8 млн гривень.

"Від розрахунків за енергоносії залежить стабільна робота всього енергокомплексу столиці. У цьому ланцюжку всі сторони взаємозалежні: і споживачі, і енергетики, і газовики", - заявив гендиректор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно ПАТ "Київенерго" перерахувало 241,5 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ для потреб населення.

За даними компанії, кошти надійшли на рахунок "Київенерго" від Київської міської держадміністрації, яка в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з держбюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови уряду.

У вересні 2012 року ПАТ "Київенерго" перерахувало 669,2 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ, а в липні-серпні 1,336 млрд гривень.

Як відомо, 71,82% акцій ПАТ "Київенерго" контролюється енергохолдингом ДТЕК, який належить бізнесмену і депутату від Партії регіонів Рінату Ахметову.

Ще 25% знаходяться у власності держави в особі НАК "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: