Facebook за гроші буде просувати пости в стрічці друзів

Четвер, 4 жовтня 2012, 15:09

Соцмережа Facebook хоче за гроші дати користувачам можливість розміщувати записи в стрічці новин на більш помітних позиціях, гарантуючи більшу кількість переглядів для своїх оновлень.

"Щодня стрічка новин відображає ваші повідомлення для друзів. Іноді деякі передплатники можуть не помітити оновлення статусу, особливо якщо друзі часто публікують свої новини, і ваш пост виявляється не в топі стрічки", - пояснив інженер Facebook Абішек Доши, передає "Газета.Ру".

За його словами, користувачі, які просувають свої повідомлення, також зможуть дізнатися, скільки друзів прочитали їх новину.

Сервіс в тестовому режимі було запущено на території Нової Зеландії, після чого він став доступний для обмеженої кількості користувачів ще 20 країн, включаючи США.

Реклама:

Facebook поки не розкриває суму, яку юзерам доведеться заплатити за просування своїх постів.

"У рамках тестування визначається діапазон цін на послугу", - зазначила адміністрація соціальної мережі.

Спочатку розміщення оновлень і статусів користувачів Facebook в стрічці новин відбувалося в залежності від кількості відміток "Мені подобається" і коментарів друзів.

За словами експертів, нова функція може стати новим джерелом доходу для компанії.

З іншого боку, спроба привчити користувачів платити гроші за рекламу - це ризик, так як це може порушити відчуття безкорисливого спілкування на сайті.

Частина аудиторії Facebook поставилася до просування публікацій позитивно, випливає з попередніх результатів тестування.

Просувний пост проглядається в 3,8 раза частіше, ніж безкоштовний.

"На Facebook йде битва за місце і увагу, - говорить аналітик BIA/Kelsey Джед Уілльямс. - Коли у вашій стрічці новин велика кількість інформації, неминуча поява чогось подібного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: