Ставицький обіцяє нові "сланцеві" конкурси наприкінці року

Середа, 3 жовтня 2012, 17:57

Конкурси на укладення угод про розподіл продукції (УРП) за чотирма нафтогазовими ділянками можуть бути оголошені наприкінці 2012 року.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, передає УНІАН.

"До кінця року слід чекати оголошення конкурсів. Ми ухвалили рішення підписати три договори в листопаді (з Юзівської, Олеської і Скіфської ділянок) і буквально відразу оголосити про наступні конкурси. Ми покажемо конкретний результат і відразу запустимо ще чотири проекти", - сказав він.

Ставицький відзначив, що планується оголосити конкурси зі Слобожанської нафтогазоносної площі (Харківська обл.), Фороської газоносної площі на шельфі Чорного моря, а також з ділянки на мілководому шельфі Прикерченської зони і сухопутної ділянки, що розташована на території Полтавської, Дніпропетровської та Донецької областей.

Реклама:

"Ми зараз звіряємо координати з потенційними інвесторами, які хочуть брати участь в конкурсах", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, у травні 2012 року переможцями конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції на видобуток сланцевого газу на Олеській та Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell, відповідно.

За прогнозами уряду, у 2012 році до держбюджету надійде 6 млрд гривень як премії за підписання угод про розподіл продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: