Держрезерв за 73 мільйони купив яловичини дорожче ринкових цін

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 10:28

Держагентство резерву уклало низку угод на постачання 2 тис тонн замороженої яловичини І категорії у півтушах на загальну суму 72,6 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ТОВ "КНБГ" отримає 50,82 млн гривень за 1,4 тис тонн яловичини для закладки на склади Держрезерву в смт.Золочів (Харківська обл.) і Дніпропетровську.

М’ясо придбано по 36,31 тис гривень за тонну.

Реклама:

Засновниками фірми-постачальника зі статутним капіталом 33 тис гривень є дніпропетровчанин Дмитро Бицький і киянка Тетяна Кузнєцова.

Єдиним конкурентом було ПАТ "Івано-Франківський м’ясокомбінат", який контролюється групою "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка.

Раніше компанія "Ритм" з групи Бахматюка вже була єдиним програвшим конкурентом на тендері Держрезерву з закупівлі яловичини.

ТОВ "Славянская деревня" отримає 21,78 млн гривень за 600 тонн яловичини, які треба закласти на склад в м.Докучаєвськ (Донецька обл.).

М’ясо придбано по 36,3 тис гривень за тонну.

Засновниками компанії зі статутним капіталом 51,5 тис гривень є донеччани Олена Шулікіна та Сергій Чубенко.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ "Сінтезпродсервіс".

Його засновники Ганна Асланова, Ганна Сарбей (партнерка директора комунального підприємства "Донецька автопарковка" Миколи Парієнка по ТОВ "ДН-консалтинг") та Аліса Шай були акціонерами банку "Національний кредит", коли він був пов’язаний з братами Клюєвими.

В обох випадках заморожена яловичина придбана значно дорожче від ринкових цін.

В відкритих джерелах є дані про яловичину глибокої заморозки по 28-30 тис гривень за тонну, що на чверть дешевше від закупівельної ціни Держрезерву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: