Азаров сподівається на кредит МВФ без підвищення тарифів

Вівторок, 23 жовтня 2012, 20:44

Азаров сподівається, що МВФ погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

Про це прем'єр-міністр заявив в інтерв'ю "Reuters".

"Я думаю, що є перспективи продовження нашої співпраці (з фондом), і ми в основному виконуємо вимоги МВФ відповідно до програми (2010 року)", - сказав Азаров.

"Всі основні грошові та якісні критерії виконуються. Звичайно, це створює сприятливі умови для відновлення фінансування України. Ми сподіваємося, що досягнемо цієї домовленості", - зазначив прем'єр-міністр.

Реклама:

Нагадаємо, 16 жовтня, у МВФ заявили, що підвищення тарифів на газ і тепло на 20% вивільнить 0,2% ВВП України для адресної допомоги нужденним категоріям. 

За розрахунками МВФ, підвищення тарифів на газ і тепло для населення на 20% надасть можливість скоротити необґрунтоване субсидування багатих домогосподарств і вивільнить майже 0,2% ВВП країни для адресної допомоги бідним верствам населення і середньому класу.

Як відомо, нещодавно українська делегація на чолі з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим перебувала у США і також проводила переговори з МВФ.

Як повідомлялося, Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: