У бюджеті немає коштів на два останні місяці року – Яценюк

Вівторок, 23 жовтня 2012, 14:31

Опозиція вимагає від прем’єр міністра доповісти, скільки коштів є на єдиному казначейському рахунку, скільки не вистачає для заробітних плат бюджетникам та який реальний дефіцит держбюджету.

По це заявив на прес-конференції в Івано-Франківську 23 жовтня Арсеній Яценюк, йдеться у повідомленні прес-служби "Фронта Змін".

За його словами, до кінця поточного року у держбюджеті не вистачає коштів.

"За два останні місяці бюджет пустий. 206 млн гривень не вистачає на заробітні плати бюджетникам в Івано-Франківській області. Така ж ситуація в цілому по всій країні", - повідомив він.

Реклама:

"Скорочуються і не фінансуються захищені статті бюджету", - наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції .

Яценюк звернувся до прем’єр-міністра України з вимогою доповісти про стан економіки.

"Тому що після виборів також є життя", - додав він.

Об’єднана опозиція "Батьківщина", підкреслив Яценюк, вимагає від уряду доповісти, скільки коштів є на єдиному казначейському рахунку, який розмір заборгованості держбюджету перед місцевими бюджетами, скільки коштів не вистачає на виплату заробітних плат для всіх категорій бюджетників та на фінансування енергоносіїв.

"Дефіцит держбюджету України втричі збільшився за останній рік. Сьогодні він становить 15 млрд гривень у порівнянні з 5 млрд гривень в минулому році", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, 23 жовтня віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що за методологією МВФ, дефіцит бюджету в 2009 році становив 10,7%, а 2012 рік має бути закінчено з дефіцитом в 2,7%.

Також він додав, що в проект бюджету на 2013 рік закладається дефіцит у 1,65%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: