У Дніпропетровську протестують проти земельного рейдерства

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 16:26

У Дніпропетровську перекрили дорогу, протестуючи проти земельного рейдерства.

Більше трьох десятків людей, які вважають себе жертвами земельної афери, блокували рух автомобільного транспорту в центрі міста, вимагаючи від міської влади втрутитись у ситуацію, передає "Радіо Свобода".

Упродовж півгодини представники садово-городницьких товариств "Гірник" та "Зелена зона" організовано ходили по пішохідному переходу з одного боку вулиці на інший, заважаючи руху машин і тролейбусів.

У руках учасники акції тримали плакати з написами "Землі – так, виборам – ні", "Нам – дулю, вам – долари?", "Банді стоп!".

Реклама:

Як розповіли представники садово-городницьких товариств, вони залишились без своїх дачних ділянок через земельну аферу: землю неподалік від Дніпра, надану понад 200 людям міськрадою у постійне користування, наразі невідомі відібрали під будівництво котеджів.

Члени двох товариств – користувачі городів, загальною площею у понад сім гектарів, – розповідають: користувались цією землею майже 30 років, однак п’ять років тому під час внесення цих ділянок до земельного кадастру їхні документи "загубилися".

Скориставшись цим, невідомі почали зводити котеджі на цій землі, кажуть люди.

Частина городів разом зі ще не зібраним урожаєм уже опинилась під колесами бульдозерів.

"Нас почали виганяти з нашої землі рейдери, зараз почалась забудова, все порозорювали. Нам земля була видана в постійне користування 1983 року, а зараз ми хотіли приватизувати, а нам не дають. І вже продають нашу землю в інтернеті по 4 тисячі доларів за сотку", – розказали обурені мешканці.

У міськвиконкомі членам садово-городницьких товариств повідомили, що земля, на яку вони претендують, уже приватизована, однак відмовились надати список тих 40 осіб, які тепер є власниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: