У Фірташа хочуть забрати табір

П'ятниця, 7 вересня 2012, 19:22

Красноперекопська міжрайонна прокуратура подала до суду позов з проханням відмінити придбання "Кримським титаном" дитячого табору "Лазурний".

Красноперекопська міжрайонна прокуратура просить Господарський суд автономії визнати недійсним договір купівлі-продажу дитячого оздоровчого закладу "Лазурний", укладений між Красноперекопським міською радою та компанією "Кримський Титан".

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на заяву представника прокуратури.

Фактична передача "Лазурного" новому власнику відбулася в березні. Це придбання обійшлося підконтрольному Д. Фірташу підприємству в 9,3 млн грн.

Реклама:

Свої вимоги прокуратура мотивує тим, що приватизація комплексу будівель і споруд площею 2,4 тис. кв. м відбулася з порушенням вимог закону, який забороняє ліквідацію, відчуження та перепрофілювання дитячих оздоровчих закладів.

Табір "Лазурний", розташований за 50 метрів від Чорного моря, складається з двох триповерхових корпусів на 200 ліжко-місць і має власний пляж.

Нагадаємо, що "Кримський Титан" є найбільшим виробником двоокису титану. 50% +1 акція підприємства належить державній акціонерній компанії "Титан", 50% -1 акція - компанії Ostchem Germany GmbH. До статутного фонду компанії передано цілісний майновий комплекс ДАК "Титан".

90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!