Через товарний знак українська МТС судиться з російською

Середа, 5 вересня 2012, 09:13

Українська компанія МТС судиться з російською через товарний знак.

Позов був поданий ще 5 липня, але МТС стало відомо про претензії української тезки тільки 31 серпня, передає Business FM.

Російська МТС присутня на українському ринку 9 років з моменту придбання місцевого оператора "Український мобільний зв'язок" і продовжувала працювати під брендом UMC.

5 років тому компанія стала іменувати себе "МТС Україна".

Реклама:

Офіційне перейменування відбулося в 2010 році. Сімферопольська компанія МТС формально почала існування на українському ринку під цим брендом раніше - з 2001 року.

Представник російського МТС Валерія Кузьменко говорить, що причин для хвилювань у компанії немає, а бренд МТС давно зареєстрований на міжнародному рівні.

"Звичайна ситуація на ринку, коли якась невелика компанія хоче поживитися за рахунок великого бренда, що особливо на даний момент актуально для передвиборної гонки в Україні. МТС, як міжнародна компанія, має всі необхідні ліцензії і буде відстоювати свої права", - сказалаа Кузьменко.

Як пояснили в прес-службі, фірмове найменування МТС, під яким сьогодні надає послуги зв'язку 100% дочірня компанія МТС в Україні, зареєстровано в 1993 році.

Найменування МТС, що належить позивачу, зареєстровано через вісім років.

В рамках Паризької конвенції з охорони промислової власності, учасниками якої є Росія і Україна, права на бренд охороняються на всій території країн-учасниць конвенції без необхідності реєстрації товарного знака на території кожної держави.

Таким чином, товарний знак "МТС" охороняється з 1993 року і на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: