"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа почала розслідування проти "Газпрому"

Вівторок, 4 вересня 2012, 20:50

Європейська комісія 4 вересня відкрила формальне розслідування питання про те, чи порушував "Газпром" антимонопольні правила ЄС, перешкоджаючи конкуренції на ринках країн Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на заяву Єврокомісії.

"Єврокомісія розслідує три випадки порушень конкуренції в Центральній і Східній Європі. По-перше," Газпром ", імовірно, розділив ринки газу, ускладнивши вільні поставки в країни-члени ЄС. По-друге, компанія, можливо, перешкоджала диверсифікації поставок газу. І, нарешті , "Газпром" міг встановити несправедливі ціни для своїх клієнтів, необґрунтовано пов'язавши їх з цінами на нафту ", - говориться в документі.

Комісія побоюється, що "Газпром" може зловживати своїм домінуючим становищем на ринку постачання газу на ринках держав-членів ЄС в Центральній і Східній Європі, порушуючи статтю 102 Договору про функціонування Європейського Союзу.

Реклама:

Відкриття розгляду не зумовлює результати розслідування, а лише означає, що комісія буде розглядати справу в пріоритетному порядку, говориться в релізі Єврокомісії.

Претензії до "Газпрому" з боку ЄС почалися восени 2011 року. Антимонопольні органи Євросоюзу проводили перевірки в офісах дочірніх компаній "Газпрому" в Німеччині та Чехії.

Те ж саме відбувалося в рамках розслідування можливих порушень правил конкуренції в сфері постачання природного газу.

*Фото boksitogorsk.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: