"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров обіцяє здешевити Олімпіаду

Середа, 26 вересня 2012, 09:59

В остаточному варіанті ТЕО підготовки зимової Олімпіади-2022 обійдеться в 6,9 млрд доларів.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, Нацпроект "Олімпійська надія-2022" стартував за ініціативи президента Віктора Януковича навесні 2011 року.

Відповідальним за подачу заявки на проведення зимової Олімпіади-2022 в Міжнародний олімпійський комітет (МОК) було призначено Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами.

Реклама:

10 вересня Держагентство представило техніко-економічне обгрунтування проекту Олімпіади, розроблене австрійською фірмою Klenkhart & Partner Consulting.

За попередніми підрахунками, вартість підготовки до Олімпіади повинна була складати 10 млрд доларів.

Найбільш витратною є будівництво транспортної інфраструктури (1,77 млрд доларів). З держбюджету на автодороги планується витратити 1,31 млрд доларів, аеропорти - 100 млн доларів, залізничну інфраструктуру - 360 млн доларів 710 млн доларів.

Також, передбачається затратити на будівництво спортивних об'єктів - львівської льодової зони (390 млн доларів), сніжної зони Тисовця (120 млн доларів), гірськолижної арени Боржави (200 млн доларів). Ще 185 млн доларів держкоштів будуть виділені на будівництво медіацентру.

За допомогою змішаного фінансування та за рахунок інвесторів будуть побудовані готелі (833 млн доларів), окремий готель для представників МОК (160 млн доларів) і олімпійські селища (365 млн доларів). Цікаво, що на житло для журналістів планується витратити вдвічі більше, ніж для спортсменів, - 738 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: