Росія не хоче платити за вантажі для флоту

Вівторок, 25 вересня 2012, 15:56

Російська сторона не має платити податок за вантажі, що надходять для Чорноморського флоту в АРК.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Усі вантажі, які сьогодні йдуть для ЧФ, потрапляють до України під 20-відсотковий податок. Але ми вивчили російське законодавство, і вважаємо, що цей податок беруть без будь-якого юридичного підґрунтя", – заявив посол із особливих доручень МЗС РФ Олександр Бавикін у вівторок на засіданні комітету з оборони та безпеки Ради Федерації.

Бавикін нагадав, що українська сторона близько року тому припинила переговори з РФ із цього питання.

Реклама:

Водночас посол повідомив, що з Києвом досягнуто угоди про безкоштовну реєстрацію цивільних осіб, які проходять службу на ЧФ.

У свою чергу командувач ЧФ контр-адмірал Олександр Федотенко звернув увагу на проблему із забезпеченням житлом військовослужбовців ЧФ.

"До 2014 року планується ввести 1125 квартир для військовослужбовців. Однак є серйозні проблеми в питаннях реєстрації, оскільки в рамках чинного українського законодавства, що стосується правового статусу громадян іноземних держав, реєстрація російськими військовими здійснюється за плату в розмірі 250 гривень, що відповідає одній тисячі рублів", - пояснив командувач.

За його словами, російська сторона зацікавлена в тому, щоб військовослужбовці ЧФ реєструвалися за місцем проживання не на рік, як зараз, а на п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: