Думка експерта: ЄС і США підуть на застосування санкцій проти чиновників з України

Вівторок, 25 вересня 2012, 14:18

ЄС і США підуть на те, щоб виконати свої погрози і застосувати суворі санкції проти українських чиновників.

Про це заявив аналітик з корпоративного управління інвестиційної компанії Concorde Capital Бредлі Веллс.

На думку експерта, резолюція США навряд чи зможе сильно вплинути на діяльність українського уряду.

"Нинішні чиновники просто занадто закостенілі, особливо зважаючи на те, що до ключових парламентських виборів залишилося трохи більше місяця. Але, забігаючи вперед, Європейський союз і США задали тон відносин з Україною після виборів 28 жовтня", - сказав Веллс.

Реклама:

За його словами, якщо виявиться, що Україна і далі не буде відповідати міжнародним демократичним стандартам, а в ситуації з "політичними в'язнями" не відбудеться змін, "ми очікуємо, що ЄС і США підуть на те, щоб виконати свої погрози і застосувати суворі санкції проти українських чиновників".

Нагадаємо, нещодавно сенат США прийняв резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко та санкції щодо осіб причетних до її ув'язнення.

"Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув'язнення колишнього прем'єра Юлії Тимошенко", - сказано в тексті резолюції.

Як відомо, у Конгресі США також зареєстровано резолюцію за авторством конгресмена-республіканеця Крістофера Сміта, який також пропонує ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!