Арбузов: в Україні показники кращі, ніж у єврозоні

Понеділок, 24 вересня 2012, 13:06

Цілеспрямоване знецінення національної валюти - далеко не найкраща стратегія.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив голова Нацбанку Сергій Арбузов.

"Я переконаний, що цілеспрямоване знецінення національної валюти — далеко не найкраща стратегія. Головне наше завдання - зростання конкурентоспроможності національного виробництва, підвищення попиту на його продукцію, розширення географії збуту тощо. Саме над цим треба працювати, і стабільна національна валюта - найкраща в цьому підмога", - зазначив голова Нацбанку.

"Арбузов зазначив, що уряд за останні роки провів величезну роботу зі стабілізації держфінансів - дефіцит бюджету знижено від понад 10% ВВП 2009-го до 1,65% ВВП, запланованих на наступний рік. Такими показниками не може похвалитися практично жодна країна, наприклад єврозони",- пише видання.

Реклама:

Крім того, за його словами Нацбанк, зі свого боку, знизивши до нуля інфляцію, ефективно виконує своє головне конституційне завдання - забезпечувати цінову стабільність.

"Саме цим ми й забезпечуємо валютно-курсову стабільність у державі та майбутнє гривні як засобу заощадження",- зазначив голова Нацбанку.

Нагадаємо, 20 вересня прем`єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд прогнозує в 2013 році середній курс гривні до долара на рівні 8,11-8,2 гривні за долар, і цей прогноз було використано для підготовки проекту держбюджету наступного року.

Як повідомлялося, 4 вересня на валютному міжбанку до середини сесії торги фактично зупинилися, так як були відсутні пропозиції щодо продажу валюти, а виставлені виключно заявки на її купівлю.

Тоді долар досяг позначки 8,2 гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: