Apple вимагає стягнути з Samsung ще 700 мільйонів

Неділя, 23 вересня 2012, 13:21

Американська корпорація Apple подала новий позов проти південнокорейського конкурента Samsung Electronics Co, вимагаючи збільшити розмір компенсації за порушення патентів на 707 млн доларів.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням The Wall Street Journal.

Apple наполягає, що Samsung "навмисне" скопіювала їх розробки в період динамічного зростання продажів мобільних пристроїв в США і, тим самим, отримала багатомільярдний прибуток.

За даними видання, представники Samsung направили зустрічний позов до суду.

Реклама:

Вони вимагають знизити розмір призначеної їм компенсації і провести новий судовий розгляд.

Компанія, як і раніше, заявляє про несправедливість патентного законодавства, що дозволяє одній компанії легально монополізувати "прямокутники з закругленими кутами" або технології, над розробкою яких інші виробники працюють кожен день.

Samsung також заявила, що має намір включити в патентну суперечку новий смартфон Apple iPhone 5, продажі якого стартували 21 вересня.

В даний час, як заявили в компанії, фахівці вивчають пристрій на предмет можливого порушення їх патентів.

Позови були подані адвокатами обох компаній в п'ятницю до суду в Сан-Хосе (штат Каліфорнія) - той самий, який 24 серпня відхилив позов Samsung, яка звинувачує американського конкурента в порушенні патентів, визнав азіатську компанію винною в умисному копіюванні ряду технологій та дизайну смартфонів і планшетів Apple і зобов'язав її виплатити компенсацію в розмірі 1,05 млрд доларів.

При цьому спочатку Apple вимагала стягнути з Samsung компенсацію в 2,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: