"Азіатський" євро падає в очікуванні довіри німецьких інвесторів

Вівторок, 18 вересня 2012, 10:34

Євро дешевшає до долара та єни в ході азіатських торгів в очікуванні даних про довіру інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро в ході торгів 18 вересня опустився на 0,1% - до 1,3 доларів, в парі з єною єдина валюта втратила 0,3%, знизившись до 102,9 ієни.

"Економічна ситуація в єврозоні буде погіршуватися через заходи економії. Імовірність падіння євро посилиться в міру того, як інвестори будуть усвідомлювати погіршення в економіці Європи", - пише агентство, посилаючись на слова старшого аналітика валютних і боргових ринків Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. Дайсаку Уено.

Реклама:

Передбачається, що рівень ділової довіри до економіки Німеччини, що розраховується інститутом ZEW, залишився у вересні в районі мінімальних позначок за рік - мінус 20 пунктів у порівнянні з мінус 25,5 пункту в серпні.

Ще активніше, ніж валютну інтервенцію, інвестори чекають від Банку Японії нових заходів підтримки економіки слідом за Федеральним резервом і Європейським центральним банком.

За словами Уено, японський ЦБ може збільшити обсяги викупу активів на 5 трлн ієн (64 млрд доларів) з поточних 70 трлн ієн. У разі ж якщо Банк Японії віддасть перевагу зайняти вичікувальну позицію, ієна продовжить зміцнення швидкими темпами, вважають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: