"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Віце-прем'єр РФ пропонує Україні дешевший газ в обмін на Митний союз

Субота, 15 вересня 2012, 14:07

Якщо Україна хоче більш вигідних умов у газовій сфері, їй варто подумати про вступ до Митного союзу.

Про це заявив заступник глави уряду Росії Аркадій Дворкович, виступаючи на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є політичне партнерство або ринок. Давайте вибирати... Якщо ринок, то дискримінація цін завжди присутня. Якщо Україна хоче вигідних (газових) відносин з Росією, може треба вступити до Митного союзу", - сказав він.

Дворкович підкреслив, що "Газпром" є незалежною компанією, і уряд не втручається в його роботу, хоча його іноді про це просять, зокрема, український уряд.

Реклама:

За його словами, зниження цін на газ означатиме збитки для "Газпрому", які в разі Митного союзу компенсуються іншими вигодами.

У той же час глава Держдепартаменту США в попередній адміністрації Кондоліза Райз засумнівалася в незалежності "Газпрому", оскільки він є державною компанією. Вона нагадала, що саме президент Росії в нещодавньому газовому конфлікті Києва і Москви заявляв про припинення поставок, а не глава "Газпрому".

"Це той випадок, коли ми бачили в самому агресивному вигляді, що ціна визначається ринком або політикою", - підкреслила Райз.

"Нам так само важко повірити в те, що "Газпром" незалежна компанія, як у те, що в Україні незалежні суди - це така ж байка", - додав президент Польщі в 1995-2005 роках Олександр Кваснєвський.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: