Екс-глава МВФ вважає, що потрібно змінити тактику

П'ятниця, 14 вересня 2012, 14:04

Тактика боротьби з економічними проблемами потребує зміни.

Про це заявив директор-розпорядник МВФ в 2007-2011 роках Домінік Стросс-Кан на сесії 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі YES, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Економічне одужання знову затрималося. Перспективи похмурі. В глобальному вимірі зростання буде уповільненим з дуже складними фінансовими умовами. Політика ключових країн не відновила впевненість в економічному одужанні", - зазначив Стросс-Кан.

На його думку, проблема фіскального обриву і зростання держборгу в США залишається серйозною, як і боргова криза в єврозоні. Традиційна тактика, якої дотримувався МВФ у вирішенні проблем Греції, не принесла очікуваних результатів.

Реклама:

"Економіку треба перезапустити якимось новаторським способом. Ми вважали, що головне - уникнути втрат. Тобто, знижувати ставки, збільшувати терміни заборгованості. І не приймали того, що краще зазнати втрат зараз - якщо вони неминучі. А тепер лавина економічних проблем зростає і поширюється", - підкреслив Стросс-Кан.

Він вважає, що на гострому етапі кризи заходи щодо порятунку могли бути виправдані, але сьогодні ситуація інша.

"Пожежники гарні, коли вогонь вирує. Але потім необхідно вже розбиратися з відновленням. Європейські лідери повинні показати, що можуть впоратися з цим", - підкреслив екс-глава МВФ.

Нагадаємо, весною 2012 року Стросс-Кан заявляв, що Україна може уникнути кризи, якщо стане на шлях реформ і відновить співпрацю з МВФ.

На його думку, Україна в своєму розвитку повинна орієнтуватися на країни Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: