Лавров стверджує, що Росія та Україна ще не домовились про "морський" кордон

Субота, 1 вересня 2012, 12:41

Постанову про виділення коштів було прийнято без жодного обговорення і без погодження профільних міністерств.

Крім того, Мінохоронздоров’я раніше повідомило Азарова, що всі вироби, які пропонувалося закупити, вже є в Держрезерві в повному обсязі і жодного разу не були затребувані.

Остаточні домовленості про делімітацію морського простору в Азовському і Чорному морях з Україною не досягнуті.

Як передає  УНІАН у РФ, про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив під час виступу в МДІМО.

Реклама:

"Нічого не підписано. На жаль, нічого ще не підписано", - сказав С.Лавров, відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності інформація про те, що Тузла відійде Україні.

За його словами, робота з делімітації морського простору в Азовському і Чорному морях триває і з багатьох аспектів досягнуте взаєморозуміння.

"Остаточне рішення ще не прийняте", - підкреслив С.Лавров і запевнив, що інтереси як України, так і Росії будуть повністю забезпечені.

12 липня президенти Росії і України Володимир Путін і Віктор Янукович підписали спільну заяву про делімітацію морського простору в Азовському і Чорному морях.

Також 12 липня РІА "Новости" з посиланням на джерело в російській делегації повідомило, що Москва і Київ на переговорах заздалегідь умовилися, що острів Тузла відійде Україні, а Росія збереже "право ключа" проходу суден через Керченську протоку.

"Досягнута попередня домовленість, що в рамках делімітації кордону українській стороні - острів Тузла, Росія при цьому збереже "право ключа" проходу суден через Керченську протоку", - сказав співрозмовник агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!