У Лаврі заперечили причетність до ресторану

Вівторок, 7 серпня 2012, 18:31

Також вона зазначила, що заповідник "Києво-Печерська Лавра" не має стосунку до ресторану, який будується на території Лаври.

Про це заявила гендиректор заповідника Вікторія Ліснича в інтерв’ю кореспонденту "Української правди. Життя".

"Це не наш ресторанчик і не наша територія. Вона належить Музею Гончара, і це комунальна власність міста Києва, тому тут всі питання – до Попова", - наголосила вона.

Ліснича поінформувала, що заповідник має угоди щодо оренди території лише із УПЦ МП.

Реклама:

"Верхня територія - заповідника, нижні - монастиря, але все це - територія заповідника, у нас орендні договірні відносини з монастирем. Вони безкоштовно користуються територією заповідника", - сказала вона.

"У нас зараз така співпраця з РПЦ, якої раніше ніколи не було. Вона полягає у збереженні пам’яток архітектури. Ми домовилися з самого початку про це з Владикою Павлом. Наприклад, Трапезна реставрувалась за меценатські кошти монастиря. Щодо Успенського собору ми проводили відкриті торги, відібрали генпідрядника. Монастир реставрував Трапезну після погоджень інститутом Укрреставрації, з заповідником, зі службою архітекторів, реставраторів, науковців", - поінформувала Ліснича.

За її даними, у заповідника є кілька джерел надходження коштів з бюджету. За 2012 рік з держбюджету по спеціальному фонду надійшло 9,813 млн гривень. Крім того, від Міністерства культури за півроку надійшло 32,176 млн гривень. Лавра сплачує податки. Вони становить близько 2 млн гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!