"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економічні проблеми хвилюють українців більше, ніж політичні

Субота, 4 серпня 2012, 15:23

У списку актуальних тем, які найбільше хвилюють українців, економічні проблеми залишаються на першому місці.

Такі дані надав директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко з посиланням на результати досліджень Центру, передає DT.UA.

За цими даними, розвитком демократії в суспільстві, забезпеченням прав і свобод людини стурбовані трохи більше 10% громадян.

На перші місця серед "гарячих тем" вийшли подолання безробіття (за це висловилися 59,3% опитаних), подолання кризи в економіці, економічне зростання (51,8%), підвищення загального рівня зарплат, пенсій, стипендій (51,5%), зниження цін (43,3%), соціальний захист незаможних (40,5%), поліпшення медичного обслуговування (40%) та боротьба з корупцією (39%).

Реклама:

А ось за припинення політичних репресій, свободу для лідерів опозиції висловилися лише 18,6% респондентів, за реформу правоохоронної системи, за справедливе правосуддя - 18,6% респондентів, за розвиток демократії в суспільстві, можливість для людей впливати на владу - всього 13,2%.

Забезпечення прав та свобод людини - свободи слова, мітингів - вважають актуальним лише 10,2% опитаних.

"Як і останніми роками, найважливішими для людей продовжують бути економічні проблеми, також серед найголовніших - боротьба з корупцією та медичне забезпечення. Це три блоки проблем, які вже тривалий час тією або іншою мірою є найважливішими для українців", - прокоментував цифри Биченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: