Янукович просить комунальників не мріяти про підвищення тарифів після виборів

Середа, 22 серпня 2012, 15:05

Президент Віктор Янукович вважає неприпустимим підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги після виборів.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні господарського активу Харківської області, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я б хотів звернутися до всіх керівників, які мають відношення до комунальної сфери, до житлово-комунальної, до економічної обгрунтованості комунальних тарифів. Я відразу вас попереджаю і хочу попросити, щоб ви не мріяли, що закінчаться вибори і ви після виборів будете піднімати ціни . Шановні колеги, це неприпустимо", - заявив він.

"Ні в якому разі політична кон'юнкутра, політичні сезони не повинні впливати на якість життя людей негативно. Це наш принциповий підхід", - сказав президент.

Реклама:

Тим часом експерти пророкують підвищення ціни на газ для населення після виборів до Верховної Ради.

"Підвищення (ціни) на газ буде відсотків на 40. Дива не буває. Інакше не можна вийти з тієї ситуації, в якій перебуває нафтова галузь", - висловив думку президент Київського міжнародного енергетичного клубу Q-Club Олександр Тодійчук на прес-конференції в середу.

За його словами, підвищення ціни на газ для населення можна очікувати в грудні 2012 року - січні 2013 року.

З ним погоджується виконувач обов'язків директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Україна перебуває у складному фінансовому становищі і змушена буде йти на переговори з МВФ", - сказав він, зазначивши, що однією з умов МВФ є підвищення тарифів на природний газ для населення.

За словами експерта, підвищення тарифів вимагатимуть і нові власники облгазенерго.

"Об'єктивно, збільшення тарифів не уникнути", - зазначив Омельченко.

Як відомо, раніше перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що Україна буде збільшувати тарифи на енергоносії для населення після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!