Google виплатить рекордні 22,5 мільйона доларів штрафу

П'ятниця, 10 серпня 2012, 10:41

Інтернет-компанія Google виплатить Федеральній торговій комісії США (FTC) рекордний в історії регулятора ринку штраф в 22,5 млн доларів, щоб врегулювати конфлікт зі збором відомостей про переглянуті користувачами Apple Safari сайти в обхід налаштувань приватності браузера.

Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на прес-службу FTC.

Таким чином, відомство офіційно підтвердило досягнення сторонами згоди щодо умов врегулювання конфлікту.

Крім виплати штрафу, Google також зобов'язалася деактивувати технології, які дозволяють відстежити історію інтернет-активності користувача.

Реклама:

Тим часом, угода між Google і FTC має отримати додаткове схвалення з боку суду.

FTC має право стягувати штраф з Google, оскільки інтернет-компанія уклала угоду з регулятором ринку про дотримання приватності даних користувачів.

Цей договір був укладений після витоку особистих даних, який стався під час запуску сервісу Google Buzz в 2010 році, і включає зобов'язання Google не здійснювати неправомірні і такі, що вводять в оману споживачів, дії відносно особистих даних.

"Google погодилася виплатити рекордний штраф в розмірі 22,5 млн доларів, щоб врегулювати звинувачення FTC в тому, що вона вводила в оману користувачів інтернет-браузера Apple Safari. Компанія не повідомляла користувачам, що відстежує історію їх онлайн-дій і таргетує за цими даними рекламу, порушуючи раніше укладену з FTC угоду про приватність даних", - ідеться у повідомленні.

Сама компанія Google назвала ненавмисним обхід налаштувань Safari і вжила заходів до видалення поширених файлів cookie.

Крім того, відзначають у компанії, така інформація, як особисті імена, адреси або дані кредитних карток, не збиралася.

Як відомо, крім влади США, претензії до Google про дотримання приватності особистих даних користувачів є і у представників Єврокомісії, які ведуть відповідне розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: