Єврокомісія виділить 150 мільйонів євро на інвестиційні проекти

Понеділок, 9 липня 2012, 15:40

Європейська Комісія виділила додаткові 150 млн євро в нинішній бюджет Інвестиційного інструменту сусідства (Neighbourhood Investment Facility).

Кошти повинні допомогти країнам-учасницям Європейської політики сусідства у впровадженні проектів в сферах будівництва доріг, зміни клімату, енергетики та підтримки бізнесу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу представництва Європейського Союзу в Україні.

За словами глави Єврокомісії Штефана Фюле, в 2011 році за допомогою ініціативи було здійснено велику кількість проектів: ремонт автомагістралі в Грузії, сприяння енергоефективності в Республіці Молдова, розширення мережі метро в Каїрі.

Інвестиційний інструмент сусідства був заснований в 2008 році. Він об'єднує гранти Європейської Комісії та країн-членів з кредитами європейських фінансових установ ЄС з метою підтримки країн у здійсненні важливих інфраструктурних проектів.

Реклама:

За сім років (2007-2013) в рамках Інвестиційного інструменту сусідства Єврокомісія планує надати сусідам грантову підтримку в обсязі 700 млн євро.

На даний момент за допомогою ініціативи були підтримані 52 проекту в різних країнах, на реалізацію цих проектів вдалося залучити інвестиції на загальну суму 4,3 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!