Регулятори ФРС США закликають до пом'якшення політики

Понеділок, 9 липня 2012, 11:51

ФРС США повинна знову пом'якшити політику за допомогою нового викупу облігацій, щоб знизити безробіття, навіть під загрозою тимчасового прискорення інфляції.

Про це заявили 9 липня самі мирно налаштовані члени Центробанку, передає Reuters.

"Додаткове пом'якшення необхідно, щоб швидше задіяти виробничий потенціал на повну силу, - сказав президент ФРБ Чикаго Чарльз Еванс, виступаючи на форумі в Бангкоку. - Економічні обставини виправдовують екстремально сильне пом'якшення".

Президент ФРБ Бостона Ерік Розенгрен підтримав цю думку, особливо після виходу даних про зайнятість за червень, опублікованих у п'ятницю.

Реклама:

Виступаючи на тому ж форумі, Розенгрен сказав, що він особисто оцінює економіку більш песимістично, ніж комітет ФРС з операцій на відкритому ринку, і очікує, що зростання ВВП цього року буде нижче прогнозованих 1,9-2,4%, а безробіття - вище 8,0-8,2%.

"До сих пір надходили слабкі дані, і я дав слабкий прогноз, - сказав він репортерам після виступу. - Я думаю, зараз доречне більш значне кількісне пом'якшення".

Розенгрен, як і Еванс, - з числа переконаних прихильників м'якої політики в ФРС.

Жоден з них зараз не має права голосу в комітеті, але обидва вони отримають його в 2013 році.

На форумі Розенгрен оцінив річну інфляцію в 2012 році всього в 1,2%.

Еванс також сказав, що зарплатний тиск практично відсутній і інфляція, імовірно, залишиться на рівні 2-процентного орієнтира ФРС або нижче.

Він визнав, що виступаючи за політику, яка може підстьобнути інфляцію, він стає вразливим для звинувачень.

Однак при тому, що безробіття в США вже на кілька процентних пунктів перевищує рівень, який більшість вважає прийнятним, ФРС повинна бути готова витримати "помірне, перехідне зростання" інфляції з тим, щоб знизити безробіття, вважає Еванс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: