Євро опустився до мінімуму за 2 роки в очікуванні зустрічі Єврогрупи

Понеділок, 9 липня 2012, 10:06

Євро в ході торгів 9 липня опустився до мінімуму за два роки в очікуванні вечірньої зустрічі міністрів фінансів єврозони (Єврогрупа).

Також інвестори ринку Forex чекають виступу голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі в Європарламенті, передає "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Між тим єна дорожчає по відношенню до всіх найбільш активних валют через слабкі статдані з Японії і падіння на азіатських фондових ринках.

Євро в ході торгів 9 липня опускався до мінімуму з липня 2010 року - 1,2251 долара, але потім відіграв падіння - до 1,2284 долара, що приблизно відповідає рівню на закриття торгів 6 липня.

Реклама:

У парі з єною євро подешевшав на 0,1%, становивши 97,83 єни. Курс долара до японської нацвалюти знизився на 0,1% - до 79,56 єни.

"Ризик, пов'язаний із зустріччю міністрів фінансів, полягає в тому, що ми побачимо все нові тріщини в європейській єдності і, ймовірно, відстрочку реалізації заходів, прийнятих на саміті. Це не пройде даром для євро", - вважає валютний аналітик Bank of New Zealand Ltd. Майк Джонс.

Як очікується, Єврогрупа обговорить наповнення антикризових програм, узгоджених на червневому саміті Євросоюзу.

На порядку денному питання про використання "фонду порятунку" - Європейського механізму стабільності (ESM) - для підтримки Іспанії та Кіпру, чергові заходи допомоги Греції, а також терміни створення єдиного регулятора для банківського сектора єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!