"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко хоче скоротити СБУ, МВС та прокуратуру

Субота, 7 липня 2012, 14:34

Контролюючі органи "десятки разів на рік" проводять перевірки бізнесу, тому потрібно різати ці штати, змінювати керівників.

Про це у Харкові під час наради щодо соціальних ініціатив президента заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає УНІАН.

Він наголосив, що "... це сигнал один – у цих організацій надмірні штати. Вони повинні, якщо повинні, максимум раз на рік перевіряти. Нам потрібно різати ці штати, змінювати керівників. Це стосується прокуратури, це стосується Служби безпеки, це стосується Міністерства внутрішніх справ, усіх інших, у першу чергу, контролюючих організацій", - сказав Тігіпко.

За словами віце-прем’єра, уряд повинен створити сприятливі умови для ведення бізнесу.

Реклама:

"Ми сьогодні повинні допомогти підприємцям вижити, і перевірки – це те, що сьогодні непокоїть їх. Вони пишуть, що замордували. Не змінимо ситуацію - вони будуть переходити у тінь або взагалі йти з країни", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що уряд проведе соцопитування, які допоможуть виявити рівень корупції перевіряючих організацій у кожній області, після чого будуть прийняті кадрові рішення.

"Хто головний: роботодавець чи контролер? Треба поставити крапку в цьому питанні", - підкреслив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: