Україна будуватиме кораблі високої складності - міністр оборони

Неділя, 29 липня 2012, 14:26

Міністр оборони Дмитро Саламатін вважає перспективи будівництва українського корвета "найоптимістичнішими".

Про це він заявив у неділю в Севастополі під час святкування Дня флоту, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна може будувати кораблі й будуватиме кораблі довгі роки найвищої складності. Я вам це заявляю з усією відповідальністю. Школу ми зберегли", - заявив міністрам.

Відповідаючи на запитання про перспективи будівництва сучасного українського корвета, Саламатін сказав: "Майбутнє найоптимістичніше. Ми продовжуємо будівництво. Якби ви порівняли те, що було на початку року, й те, що є тепер, прогрес очевидний цілком. Ми виконали велику роботу з заміщення імпортних складових і компонентів корвета на продукцію вітчизняного виробництва. Отже, ми зберігаємо робочі місця, примножуємо робочі місця. І майбутнє - найкраще".

Реклама:

При цьому міністр не відповів точно на запитання про підписання українсько-російської угоди про модернізацію Чорноморського флоту, яку кілька разів анонсували його попередники, зазначивши лише: "Робота триває. Всьому - свій час".

Будівництво першого українського корвета "Володимир Великий" здійснюється в рамках державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "корвет".

Президент Віктор Янукович доручив міністру оборони взяти будівництво корабля під особистий контроль.

Згідно з озвученими на початку року Міноборони даними, в держбюджеті-2012 на фінансування державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "корвет" передбачено 433,6 млн грн.

У грудні 2009 року Міноборони України та ДАХК "ЧСЗ" (Миколаїв) за підсумками тендера військового відомства підписали контракт на виконання держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни. Розробником проекту стало казенне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв). Реалізацію держпрограми планувалося забезпечити за участю зарубіжних виробників корабельного озброєння.

Автономність плавання військового корабля, який діятиме в операційній зоні не лише Чорного, а й Середземного морів, - 30 діб, водотоннажність - 2,5 тис. тонн.

Згідно з раніше озвученими даними, передання головного корабля замовнику заплановане на 2016 рік. До 2021 року планується побудувати чотири корвети.

Обсяг фінансування затвердженої в листопаді 2011 року урядом України держпрограми будівництва кораблів класу "корвет" до 2021 року передбачено в обсязі 16,2 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: