Росія та США зривають переговори щодо угоди про торгівлю зброєю

Субота, 28 липня 2012, 17:14

Переговори про узгодження тексту нового Договору про торгівлю зброєю на міжнародній конференції під егідою ООН у Нью-Йорку зірвалися 27 липня, останнього дня цих переговорів.

Прихильники обговорюваного проекту тексту договору, однак, продовжили збирати підписи держав-учасниць конференції і попри відмову, зокрема, США і Росії винести текст на голосування і затвердження, передає "Радіо Свобода".

Зокрема, делегація США заявила, що ще не отримала вказівок від влади своєї країни щодо остаточного голосування з приводу цього тексту.

Так само й Росія та Індія заявили, що потребують більше часу на розгляд документа.

Реклама:

Схвалення тексту договору на цій конференції вимагало повного консенсусу.

Подальшим кроком може бути винесення проекту на розгляд Генеральної асамблеї ООН, яка може схвалити його своєю резолюцією принаймні двома третинами голосів.

Переговори про договір, які протривали місяць, привели 26 липня до створення вже другого проекту тексту угоди, який переважно схвалили держави-учасниці, а також неурядові гуманітарні і правозахисні організації.

Договір має стати першим, що регулюватиме торгівлю зброєю в усьому світі й буде обов’язковим до виконання для його учасників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: