Apple заробляє на iPhone вдвічі більше, ніж на iPad

Субота, 28 липня 2012, 12:31

Корпорація Apple отримує від продажу смартфона iPhone приблизно вдвічі більший прибуток, ніж від планшетного комп'ютера iPad.

Про це йдеться в документах, які були представлені Apple під час судового процесу з компанією Samsung, передають "РИА новости" з посиланням на Reuters.

З представлених Apple документів випливає, що валовий прибуток Apple від продажів iPhone в США становив 49-58% у період з квітня 2010 по березень 2012 року.

Для iPad цей показник в той же період становив 23-32%.

Реклама:

Таким чином, з 749 доларів, які американський покупець платить за сучасну модель iPhone, Apple отримує близько 400 доларів.

А з версії iPad ціною 729 доларів корпорації дістається приблизно 200 доларів.

За оцінкою аналітичної компанії IHS iSuppli, вартість виробництва iPhone 4S 32 Гбайт становить 215 доларів.

Таким чином, із приблизно 350 доларів собівартості смартфона близько 115 доларів припадає на розробку, в тому числі програмного забезпечення, виплату ліцензійних відрахувань та інші витрати.

Валовий прибуток Apple незвично високий для постачальників мобільної техніки.

Для порівняння, вартість виробництва планшетного комп'ютера Google Nexus 7, що продається за ціною 199 доларів, становить 159 доларів, згідно з даними IHS iSuppli.

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація про те, що Apple домовилася про придбання провідного розробника датчиків відбитків пальців для ідентифікації персональних комп'ютерів і програмного забезпечення за 356 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: