"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти Ради цікавляться негативними сторонами вільної торгівлі з СНД

Субота, 28 липня 2012, 11:57

У фінансово-економічному обґрунтуванні ратифікації Договору про ЗВТ СНД відсутня інформація про негативні наслідки ратифікації.

Про це йдеться у висновках головного науково-експертного управління Верховної Ради, розміщених на сайті парламенту, які цитує УНІАН.

Разом з тим, експерти вважають, що документ може бути ратифікований ВР в існуючій редакції.

"У фінансово-економічному обґрунтуванні до проекту йдеться про позитивні наслідки для економіки України, з чим можна погодитися. У той же час, відсутня інформація щодо можливих негативних наслідків після ратифікації Україною Договору про зону вільної торгівлі для національної економіки (зокрема, її виробничого сектору), відносин з третіми країнами і можливих шляхів уникнення цих негативних наслідків чи їх нейтралізації", - йдеться у висновках.

Реклама:

"Враховуючи членство України у СОТ, важко уявити собі, що приєднання до Договору про зону вільної торгівлі не несе ніяких негативних наслідків", - пишуть експерти.

Вони також зазначають, що додаткового роз'яснення потребує положення статті 21 Договору, яка не передбачає обумовлень до документа.

"На нашу думку, в цьому разі необхідно також надати для розгляду аналітичні матеріали щодо можливих негативних соціально-економічних наслідків для України після ратифікації Договору про зону вільної торгівлі", - зазначають експерти ВР.

Разом з цим, управління робить висновок, що "Договір про зону вільної торгівлі може бути ратифікований".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!