Міжнародні позикодавці вимагають від Греції нових заощаджень

П'ятниця, 27 липня 2012, 20:45

Представники Європейського Союзу, Міжнародного валютного фонду і Європейського центрального банку заявили у п’ятницю в Афінах, що Греція має здійснити нові реформи, спрямовані на скорочення бюджетних видатків, щоб отримувати подальші частини міжнародної фінансової допомоги.

На зустрічі з прем’єр-міністром Греції Андонісом Самарасом, який очолив уряд трохи більш як місяць тому, вони вимагали від нього повністю виконувати домовленості, укладені його попередниками, попри широкі протести населення Греції, яке вважає узгоджені заходи бюджетних заощаджень надто суворими, і виборчі обіцянки партій-учасниць нинішнього уряду переглянути умови надання міжнародної допомоги, передає Радіо "Свобода".

У четвер президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу вже закликав Андоніса Самараса "виконувати, виконувати й виконувати" обіцянки попередніх грецьких урядів.

Греція зобов’язалася запроваджувати суворі заходи економії і скорочення бюджетних видатків, щоб отримувати міжнародну фінансову допомогу, яка має врятувати країну від банкрутства і можливого виключення з зони євро.

Реклама:

Зокрема, за два роки, з 2009-го до 2011-го, Греція скоротила свій бюджетний дефіцит із 15,8% до 9,1% від валового внутрішнього продукту, але відстає в виконанні низки інших своїх зобов’язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: