Міноборони РФ підключиться до відродження випуску "Русланів"

Неділя, 22 липня 2012, 20:07

Міноборони Росії візьме участь у відновленні програми виробництва двигунів для знаменитих транспортних літаків Ан-124 "Руслан".

Про це заявив в суботу журналістам голова ради директорів українського АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, передає агентство УНІАН.

"Зараз до програми підключається Міноборони Росії. Не знаю, добре чи погано, але це відомство буде п'ятим учасником програми", - сказав Богуслаєв.

За його словами, до програми модернізації двигуна для Ан-124-100 раніше вже підключилися авіакомпанії "Волга-Дніпро" і "Політ", АТ "Мотор Січ" і ОАКБ "Антонов".

Реклама:

"Ми скинулися по 15 мільйонів доларів і робимо новий двигун для того, щоб "Руслан" літав далі. Для цього ми піднімемо потужність двигунів з 24 до 27 тонн тяги, а відстань польоту зможемо збільшити з 6,5 до 9-11 тисяч кілометрів" , - сказав Богуслаєв.

Крім того, за його словами, запорізьке авіаційне підприємства "Івченко - Прогрес" планує взяти участь в програмі розробки двигуна для літака Ан-124-300.

"Потрібен двигун злітною масою 28-32 тонни, і (ми) пропонуємо Росії спільно почати проект по цьому мотору. Технічна пропозиція у нас готова", - заявив генконструктор "Івченко-Прогрес" Ігор Кравченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: