Греція може збанкрутувати вже у вересні

Неділя, 22 липня 2012, 17:28

Терпіння Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо Греції закінчується: високопоставлені представники фонду проінформували керівництво Євросоюзу про те, що МВФ має намір відмовитися від надання Греції подальшої фінансової допомоги.

Про це пише в неділю журнал Der Spiegel, передає DT.UA.

Це означає, що Греція може збанкрутувати вже в вересні. У серпні її в останній раз може врятувати Європейський центробанк (ЄЦБ).

Нині "трійка", яка складається з Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ, перевіряє, якою мірою уряд в Афінах виконує взяті на себе зобов'язання у сфері проведення реформ.

Реклама:

Проте вже очевидно, що Греція не зможе, як обіцяла, знизити держборг до 2020 року до 120% від обсягу внутрішнього валового продукту (ВВП), зазначає німецький тижневик.

Якщо Греції буде надана відстрочка, то, за оцінками "трійки", їй доведеться виділити додаткову допомогу в розмірі 10-50 млрд євро.

Багато країн єврозони, проте, вже не готові платити за грецькі борги.

А Нідерланди та Фінляндія прямо заявили, що вони будуть допомагати Афінам лише в тому випадку, якщо в порятунку Греції братиме участь і МВФ.

Тим часом країни єврозони дійшли висновку, що вихід Греції з валютного союзу не призведе до краху євро.

У спробі запобігти подальшому розповзанню кризи лідери держав єврозони мають намір відстрочити запуск постійного європейського стабфонду (Європейський стабілізаційний механізм - ESM).

У будь-якому випадку ESM не зможе почати роботу до того, як рішення про його законність підтвердить Федеральний конституційний суд ФРН, а це має статися 12 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: