Україна очікує від Росії завдання на модернізацію двигуна Як-130

Субота, 21 липня 2012, 16:24

Українське держпідприємство "Івченко-Прогрес" чекає технічне завдання на двигун зі збільшеною тягою для експортного варіанту навчально-бойового літака Як-130 від російської корпорації "Іркутськ".

Про це повідомив генеральний конструктор "Івченко-Прогрес" Ігор Кравченко, передають "Ведомости".

"До нас на підприємство приїздив глава корпорації "Іркутськ" Олексій Федоров. Домовилися, що справа вигідна і доцільна. Росія видасть нам ТЗ. Після того як воно буде видано, ми розраховуємо приступити до цього двигуна. Думаю, що через три роки точно ця модифікація пройде випробування - це нормальний термін", - розповів Кравченко.

Він зазначив, що модернізація двигуна Аі-222-28 - це "нормальний процес".

Реклама:

"Це буде більш потужна модифікація двигуна з тягою 2.800 замість 2.500 кінських сил, що застосовується зараз. Модернізація, безумовно, поліпшить експортний потенціал літаків Як-130", - сказав Кравченко.

За його словами, у "Івченко-Прогрес" є всі можливості для того, щоб збільшити тягу двигунів для експортного варіанту літака Як-130.

Як відомо, літак Як-130 є основним компонентом навчально-тренувального комплексу, що включає інтегровану систему об'єктивного контролю, навчальні комп'ютерні класи, пілотажні і спеціалізовані тренажери.

Він дозволяє на найсучаснішому рівні навчати і підвищувати кваліфікацію льотчиків російських і зарубіжних бойових літаків покоління "4 +" і "5".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: