Митців на Андріївському змусили платити за місце удвічі більше

Понеділок, 2 липня 2012, 09:39

На Андріївському узвозі у Києві митці побоюються, що їм нав'язують нові правила торгівлі і рано чи пізно просто виживуть з узвозу.

Про це пише газета "Сегодня".

"Досі ми за оренду місця платили в Подільську РДА. У мене виходило 300 гривень на квартал, і ще 300 гривень на рік. Нещодавно був створений якийсь орган самоорганізації населення під керівництвом президента Асоціації арт-галерей Віктора Хаматова. Ми нібито повинні підписати договори, згідно з якими будемо платити цьому органу "благодійні внески" - 1200 гривень на рік за кожні 1,5 кв.м", - розповів виданню один із художників.

"Куди будуть витрачати гроші, не зрозуміло", - наголосив він.

Реклама:

Митців зобов'язують оформитися, як приватні підприємці.

"Але які з нас ПП? Ми можемо місяцями не заробити ні копійки. Але тих, хто не підпише договір, погрожують вигнати з допомогою міліції", - кажуть майстри.

1 липня на Андріївському провели збори і вирішили направити листи керівництву міста, щоб розібралися в ситуації.

Хаматов же запевняє, що хвилюватися не варто.

"Після реконструкції Андріївський узвіз отримав новий вигляд, і у зв'язку з цим розпорядженням КМДА був затверджений новий порядок заходів на узвозі. Раніше торгували, як і де хотіли. Тепер вироблене положення про проведення на Андріївському постійно діючої виставки-ярмарку. Був створений "Вуличний комітет "Андріївський узвіз", я обраний керівником. Нам доручена організація виставки-ярмарку за підтримки КМДА і РДА", - повідомив він.

"Художники обговорюють, як їм залишитися творчими людьми, і в той же час мати право продавати свої роботи без правил і обмежень. Але це суперечить законодавству. І їм необхідно вибрати форму легалізації права продажу. Вуличний комітет - це орган КМДА, це не чиясь кишеня. Будемо звітувати перед КМДА, перед КРУ, податкової і перед всіма учасниками виставки-ярмарки", - пояснив Хамітов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: