У Податковій знову проблеми із сервером

Четвер, 19 липня 2012, 14:33

Третій день у Державної податкової служби проблеми із шлюзом надання податкової звітності.

Про це повідомляють читачі "Економічної правди".

Люди не можуть отримати квитанції на відправлені звіти і зареєстровані податкові накладні.

Це той модний, безкоштовний сервіс, який так активно піарить голова ДПС Олександр Клименко.

Реклама:

"Впровадження електронного документообігу заощадило понад 650 тонн, або 10 залізничних вагонів паперу, зменшило витрати бізнесу на придбання бланків, вирішило питання черг у дні масового подання звітності, суттєво скоротило кількість скарг", - ішлося у прес-релізі ДПСУ у середу.

Відкриваючи безкоштовний сервіс надання звітності, Клименко клявся, що у ДПС достатньо ресурсів, щоб сервіс працював без збоїв.

Читачі Економічної правди повідомляють: проблеми виникають у тих, хто не користується безкоштовними продуктом Податкової, а купував ключі і програмне забезпечення у інших розробників.

Тим часом, у прес-службі Податкової заспокоюють: "Централізований портал ДПС України з приймання податкової звітності працює в звичайному режимі, а технічні затримки виникають у зв’язку з великим навантаженням порталу в останні дні місячного терміну подання податкової звітності".

"Звіти, на які не отримано квитанції, доцільно відправити без переформування ще раз після 15.00. "Перевірте налаштування своєї програми підготовки та відправки електронної звітності, а також електронної пошти. Відішліть ще раз. Або створіть почтову скриньку на іншому мережевому ресурсі та відправте звіти з нової скриньки", - радять у ДПСУ.

Як повідомлялося, минулого разу сервер надовго виходив з ладу 8-11 листопада 2011 року. Тоді у Податковій пояснювали проблеми "новизною" системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: